Asiendagen blev en fullträff!

    

Över 50 informationshungriga företagare intog konferenslokalen i World Trade Center på tisdagsmorgonen. Anders Hallersjö, inledde och hälsade välkomna och sedan var det dags för mig att presentera svensk-asiatiskt samarbete på hälsoområdet.

Charlotte Rylme och jag pratar Asien.

Torgny Landin från Elekta berättade sedan om hur de jobbar i Asien och vilka utmaningar de mött bland annat på IPR-området. Charlotte Rylme, Asia Sales Manager på Exportrådet, med mångårig erfarenhet olika delar av Asien avslutade den första delen av seminariet med en fullmatad presentation av hälso- och sjukvårdssituationen i olika asiatiska länder med fakta kring möjligheter, utmaningar och kritiska framgångsfaktorer för den svenska sjukvårdsindustrin.

Torgny Landin från Elekta uppmanar alla att åka till Asien. Även om det kan vara tufft så är det värt det.

Man hann knappt få i sig lunchen innan programmet satt igång igen nu med djupgående diskussioner och paneldiskussioner där företagsrepresentanter från bland annat Mölnlycke, Bactiguard, Abigo, Hemocue med flera delade med sig av sina erfarenheter. Cheng Wei Wee från Mölnlycke öppnade diskussionen med att berätta om Mölnlyckes resa till länder som Singapore, Malaysia, Kina och Indien. Andra diskussionsämnen som stod på agendan var; produktregistrering, ersättningssystem, immateriella rättigheter, investeringar och finansieringar.

Cheng Wei Wee från Mölnlycke höll en mycket inspirerande presentation.

Vem kunde tro att det skulle bli så lyckat, för cirka en vecka sedan var det bara 8 anmälda och vi funderade på att ställa in, men eftersom jag tagit till mig av Cheng från Mölnlycke som använde flera talande citat från bland annat Darwin och Colin Powell, så citerar jag nu Henry David Thoreau: The secret of achievement is to hold a picture of a successful outcome in the mind… och den här dagen blev riktigt bra med spännande och informativa presentationer, engagerad publik och fantastisk interaktion!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Life Science, Seminarium

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s