Mottagning ambassadören UAE

Förenade Arabemiratens ambassadör bjöd idag storslaget in till mottagning och lunch på Grand Hotel. God mat, massor med folk, i vimlet träffade jag bland annat på Sectra och Global Health Partner.

20111130-063737.jpg

Det är mycket aktivitet i mellanöstern-regionen just nu. UAE är ett land Swecare besökt tidigare, Karin Johansson besökte i höstas både Dubai och Abu Dhabi och deltog i ett rundabordssamtal med svenska företag och emiratets hälsoministerium. Hon passade också på att besöka Global Health Partners diabetesklinik i Ajman under vistelsen. Göran Hägglund har tidigare lett en delegation till landet och många av våra medlemmar deltar årligen i den stor Arab Health-mässan. 

20111130-063822.jpg

Projektet med patienter från Egypten rullar på, en första omgång har tagits emot vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och snart väntas en omgång till till Stockholm. Libyen har också behov av att skicka skadade till Sverige och möjligheterna till detta utreds för närvarande. I förra veckan hade vi besök av en irakisk delegation och vi planerar för fullt för en delegationsresa till Irak med målen Baghdad och Erbil. Spännande region med stora möjligheter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s