Indiska journalisten Sanchita Sharma besöker Nya Karolinska Solna; White; Smittskyddsinstitutet och Bactiguard

Igår fick den indiska  journalisten Sanchita Sharma en förmiddag dedikerad till Nya Karolinska Solna. Dagen började med ett besök på NKS Showroom, en utställning där man med hjälp av bild, film och en interaktiv modell kan lära sig mer om Nya Karolinska Solna och framtidens hälso- och sjukvård. På NKS Showroom mötte vi upp med Charlotte Ruben från arkitektbyran  White, vilka tillsammans med Tengboms arbetar med att utforma Nya Karolinska Solna. Charlotte kommer att delta i Swecares och Exportrådets delegationsresa till Indien nästa vecka. Efter att Charlotte guidat Sanchita genom utställningen promenerade vi förbi byggarbetsplatsen för att därefter besöka projektkontoret.

Nya Karolinska Solna

Nya Karolinska Solna

Charlotte Ruben och Sanchita Sharma tittar på modellen över Nya Karolinska Solna

Charlotte Ruben och Sanchita Sharma tittar på modellen över Nya Karolinska Solna

Gårdagen  fortsatte med ett lunchmöte på Smittskyddsinstitutet med Otto Cars, professor på Action on Antibiotic Resistance, Uppsala Universitet och Smittskyddsinstitutet. Otto förklarade att antibiotikarestens är ett globalt problem och att vi idag bara ser början på problemet. Om fem till femton år kommer det bli betydligt värre. Otto och  Sanchita är båda överens om att media har en viktig roll i kampen mot ökad antibiotikaresistans.

Professor Otto Cars och Sanchita Sharma

Professor Otto Cars och Sanchita Sharma

Idag var sista dagen för Sanchita innan hon satte sig på flyget hem till ett betydligt varmare Indien. Första mötet för dagen var på Bactiguard där vi fick lyssna till en intressant presentation om företaget och vi fick dessutom tillfälle att hälsa på i Bactiguards labb. Efter mötet med Bactiguard lämnade jag av Sanchita på Socialdepartementet där en intervju med Göran Hägglund var sista anhalten innan hemresan. Ni som följer med till Indien får träffa Sanchita nästa vecka!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Indien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s